SENIOR

TRÆN DIG YNGRE – MED STYRKETRÆNING

Ifølge de nyeste undersøgelser øger inaktivitet aldringsprocessen, mens aktivitet nedsætter hastigheden af aldring. Og i den sammenhæng scorer styrketræningen top karakter!

Det gør det muligt for dig at bevare samme muskelmasse, som da du var ung og måske endda forøge den. Når du træner dine muskler, styrker du samtidig dine knogler, sener og led. Og mere muskelmasse giver et højere stofskifte og forbrænding – og dermed bliver det lettere for dig at holde vægten eller slippe af med nogle overflødige kilo. Ligesom for yngre er det bedst også for ældre at kombinere styrketræning og kredsløbstræning.

Men specielt styrketræningen er vigtig.

Vores muskler bliver svagere og mindre, hvis vi ikke træner dem. Det har specielt betydning, når du bliver ældre, fordi netop tab af muskelstyrke og masse fører til klare forringelser i livskvaliteten og øget risiko for skader ved fald. Når hertil lægges, at en nedsat muskelstyrke og muskelmasse forhøjer risikoen for flere forskellige sygdomme, heriblandt ikke mindst diabetes 2, så bør det i sig selv være motivation nok.

Hvilke træningsformer er bedst for ældre?

Hos Pulz tilbyder vi flere træningsformer for ældre. Som nybegynder vil vi klart anbefale at starte i eGym maskinerne som er et nemt og sikkert cirkeltrænings koncept.

Har man træningserfaring kan man sagtens deltage på mange af de hold Pulz tilbyder. Deltagere på holdene favner alle aldre og niveauer og instruktørerne kan sagtens modificere øvelserne så alle kan være med.

Allround træning

Som del af træningen bør man træne balance og stabilitet, så man forbedrer kroppens præstationsevne generelt og forebygger fald. Træning af de små, stabiliserende muskler kan være med til at danne fundamentet for tungere træning og muskelopbygning (hypertrofi).

For at understøtte form og sundhed, bør man træne afbalanceret omkring leddene, fx skuldre, hofter og knæ; træne både forside og bagside, overkrop og underkrop, så kroppen bliver allround stærk.

For både yngre og ældre voksne er det hensigtsmæssigt at udføre totaløvelser, store øvelser, hvor mange muskler er aktive på én gang, fx squat (benbøjninger), brystpres, skulderpres og rygtræk vandret og lodret. Desuden kerneøvelser for lænd og mave. I starten liggende eller i maskine, senere siddende og stående.
STÆRK SENIOR 65+


Vi har mange forskellige hold på planen og du uanset om du er 60, 70 eller 80 deltage på dem alle. Men vi anbefaler følgende timer:

  • Stærk senior – målrettet seniorer
  • Yoga
  • Trx
  • Mobility
  • Pilates
  • Fysio Flow

“My grandmother started walking five miles a day when she was sixty. She’s ninety-seven now, and we don’t know where the heck she is.” 
– Ellen DeGeneres


Vær alsidigt fysisk aktiv i løbet af dagen – ikke kun under træning

  • Sov godt og tilstrækkeligt i cirka 6-9 timer – sund søvn fremmer muskelopbygning og giver overskud
  • Få frisk luft og dagslys hver dag – undgå røg og rygning
  • Spis varieret, sundt og tilstrækkelig – få bl.a. nok protein hver dag

(1-1,7 g / kg kropsvægt)

  • Drik nok vand ca. 1,5-2 liter / dag – afhængigt af kropsvægt og fødevareindtag – og mere ved træningGRATIS PRØVETIME

DER FÅR PULZEN OP

PRØV EGYM CIRKELTRÆNING ELLER ET VALGFRIT HOLD